ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

BIOHELLAS: Επίσκεψη Λυκείου σε Βιολογικό Αγρόκτημα

07.05.2009

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση γύρω από τα βιολογικά προϊόντα του 34ου Λυκείου Αθηνών (Θησείο). Την ενημέρωση στο σχολείο ακολούθησε επίσκεψη στο βιολογικό αγρόκτημα του κ. Πούλιου στον Μαραθώνα.

Στο αγρόκτημα οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να δουν στην πράξη πως παράγονται τα βιολογικά προϊόντα και σε τι διαφέρουν από τα συμβατικά. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο και οι ερωτήσεις από τους μαθητές πολλές. Συγχαρητήρια αξίζουν στους καθηγητές που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία.

Η ΒΙΟHELLAS καλωσορίζει και υποστηρίζει όσες ενέργειες φέρνουν τον κόσμο κοντά στα βιολογικά προϊόντα και ενημερώνουν γύρω από αυτά. Ιδιαίτερα σήμερα που τα διατροφικά σκάνδαλα είναι συνεχή και το περιβάλλον νοσεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας είναι μονόδρομος.

Στη φωτογραφία ο βιοκαλλιεργητής κ. Πούλιος ενημερώνει για τον τρόπο παραγωγής των βιολογικών προϊόντων.
Στη φωτογραφία ο βιοκαλλιεργητής κ. Πούλιος ενημερώνει για τον τρόπο παραγωγής των βιολογικών προϊόντων.

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο