ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

BioFach 2008 Νυρεμβέργη Γερμανία 21-24/2/2008 – Συμμετοχή του Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς

12.01.2008

Όλο και περισσότερες Ελληνικές εταιρείες βιολογικών τροφίμων προσανατολίζονται σε αγορές του εξωτερικού για την διάθεση των προϊόντων τους.

Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς είναι αρωγός στην προσπάθεια των Ελλήνων εξαγωγέων βιολογικών τροφίμων. Το ΒΙΟ Ελλάς προσφέρει ήδη υπηρεσίες πιστοποίησης βιολογικής Γεωργίας με πρότυπα άλλων χωρών. Ποιο συγκεκριμένα προσφέρει υπηρεσίες πιστοποίησης σύμφωνα με τα πρότυπα:

  • Naturland (ιδωτικό πρότυπο)
  • JAS (πρότυπο Ιαπωνίας)
  • BIOSUISSE (πρότυπο Ελβετίας)
  • KRAV (πρότυπο Σουηδίας)
  • USDA/NOP (πρότυπο ΗΠΑ)
  • CAAQ (πρότυπο Καναδά)

Τα προϊόντα που φέρουν την σήμανση του Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς, εκτός από την αγορά της Ελλάδας, εξασφαλίζουν πρόσβαση σαν βιολογικά στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές. Το σήμα ποιότητας του Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς αποτελεί σήμα εμπιστοσύνης με υψηλή αναγνωρισιμότητα στον τελικό καταναλωτή.

Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς συμμετέχει στην BIO Fach στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας για να στηρίξει ακόμα ποιο ενεργά την προσπάθεια των Ελλήνων εξαγωγέων. Το περίπτερο του ΒΙΟ Ελλάς θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο του ΟΠΕ (Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών).

Η BIO Fach 2008 είναι η σημαντικότερη εμπορική έκθεση βιολογικών προϊόντων στον κόσμο.

http://www.biofach.de/en

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο