ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

        • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

          Generic selectors
          Exact matches only
          Search in title
          Search in content
          Post Type Selectors

BioFach 2008 Νυρεμβέργη Γερμανία 21-24/2/2008 – Συμμετοχή του Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς

12.01.2008

Όλο και περισσότερες Ελληνικές εταιρείες βιολογικών τροφίμων προσανατολίζονται σε αγορές του εξωτερικού για την διάθεση των προϊόντων τους.

Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς είναι αρωγός στην προσπάθεια των Ελλήνων εξαγωγέων βιολογικών τροφίμων. Το ΒΙΟ Ελλάς προσφέρει ήδη υπηρεσίες πιστοποίησης βιολογικής Γεωργίας με πρότυπα άλλων χωρών. Ποιο συγκεκριμένα προσφέρει υπηρεσίες πιστοποίησης σύμφωνα με τα πρότυπα:

  • Naturland (ιδωτικό πρότυπο)
  • JAS (πρότυπο Ιαπωνίας)
  • BIOSUISSE (πρότυπο Ελβετίας)
  • KRAV (πρότυπο Σουηδίας)
  • USDA/NOP (πρότυπο ΗΠΑ)
  • CAAQ (πρότυπο Καναδά)

Τα προϊόντα που φέρουν την σήμανση του Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς, εκτός από την αγορά της Ελλάδας, εξασφαλίζουν πρόσβαση σαν βιολογικά στις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές. Το σήμα ποιότητας του Ινστιτούτου ΒΙΟ Ελλάς αποτελεί σήμα εμπιστοσύνης με υψηλή αναγνωρισιμότητα στον τελικό καταναλωτή.

Το Ινστιτούτο ΒΙΟ Ελλάς συμμετέχει στην BIO Fach στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας για να στηρίξει ακόμα ποιο ενεργά την προσπάθεια των Ελλήνων εξαγωγέων. Το περίπτερο του ΒΙΟ Ελλάς θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο του ΟΠΕ (Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών).

Η BIO Fach 2008 είναι η σημαντικότερη εμπορική έκθεση βιολογικών προϊόντων στον κόσμο.

http://www.biofach.de/en

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο