ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Αποτελέσματα εκδήλωσης στη Σόφια για τη Βιολογική Γεωργία

16.11.2011

                                                            

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, σε συνεργασία με το ΒΙΟ Ελλάς, και τα επιχειρηματικά ραντεβού των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 09/11/2011 στο ξενοδοχείο Sheraton Balkan Hotel International της Σόφιας και είχε θέμα «Η ελληνική βιολογική γεωργία – Προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στην Βουλγαρία – Ο ρόλος της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Σόφια, κυρία Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου και ο Πρόεδρος του Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (BCCI) κ. Τσβετάν Σιμεόνοβ.

Στα πλαίσια της Εκδήλωσης, παρουσιάσθηκαν η τρέχουσα κατάσταση της βιολογικής γεωργίας στη γείτονα χώρα, οι ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται τόσο για τους Βούλγαρους παραγωγούς όσο και για τις επιχειρήσεις τροφίμων, ο ρόλος του ΒΙΟ Ελλάς στην ενημέρωση των παραγωγών και την πιστοποίηση καθώς και οι εξαγωγικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, δεδομένου του ότι τα εισαγόμενα βιολογικά προϊόντα αποτελούν το 80% του συνόλου των βιολογικών προϊόντων στη Βουλγαρία.

Ήδη, από τις πρώτες καταγεγραμμένες αντιδράσεις της Ελληνικής Πρεσβείας, των ελληνικών επιχειρήσεων, του Βουλγάρικου εμπορικού επιμελητηρίου αλλά και των Βούλγαρων επιχειρηματιών που συμμετείχαν στις συναντήσεις b2b, η εκδήλωση κρίνεται από όλους επιτυχημένη, από κάθε άποψη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και το έναυσμα για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων στη γείτονα χώρα.

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο