ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Αποτελέσματα εκδήλωσης στη Σόφια για τη Βιολογική Γεωργία

16.11.2011

                                                            

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, σε συνεργασία με το ΒΙΟ Ελλάς, και τα επιχειρηματικά ραντεβού των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 09/11/2011 στο ξενοδοχείο Sheraton Balkan Hotel International της Σόφιας και είχε θέμα «Η ελληνική βιολογική γεωργία – Προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στην Βουλγαρία – Ο ρόλος της πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Σόφια, κυρία Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου και ο Πρόεδρος του Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (BCCI) κ. Τσβετάν Σιμεόνοβ.

Στα πλαίσια της Εκδήλωσης, παρουσιάσθηκαν η τρέχουσα κατάσταση της βιολογικής γεωργίας στη γείτονα χώρα, οι ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται τόσο για τους Βούλγαρους παραγωγούς όσο και για τις επιχειρήσεις τροφίμων, ο ρόλος του ΒΙΟ Ελλάς στην ενημέρωση των παραγωγών και την πιστοποίηση καθώς και οι εξαγωγικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, δεδομένου του ότι τα εισαγόμενα βιολογικά προϊόντα αποτελούν το 80% του συνόλου των βιολογικών προϊόντων στη Βουλγαρία.

Ήδη, από τις πρώτες καταγεγραμμένες αντιδράσεις της Ελληνικής Πρεσβείας, των ελληνικών επιχειρήσεων, του Βουλγάρικου εμπορικού επιμελητηρίου αλλά και των Βούλγαρων επιχειρηματιών που συμμετείχαν στις συναντήσεις b2b, η εκδήλωση κρίνεται από όλους επιτυχημένη, από κάθε άποψη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και το έναυσμα για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων στη γείτονα χώρα.

 

     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο