ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

Άδεια παρέκκλισης για τη χρήση σπόρου προς σπορά που δεν έχει παραχθεί με βιολογικό τρόπο.

18.08.2004

Εκδόθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο Γεωργίας (με Α.Π. : 217002/ 27-2-2004) που αναφέρεται στη “Δημιουργία Βάσης Δεδομένων Πολ/κού Υλικού παραγόμενου με βιολογικό τρόπο και τη διαδικασία παρέκκλισης”. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου υπάρχει βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται οι εγκεκριμένοι προμηθευτές σπόρων προς σπορά καλλιεργούμενων φυτών ή/ και κονδύλων πατάτας που έχουν παραχθεί με βιολογικό τρόπο. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: www.minagric.gr/greek/sp_biologikh.html

Ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν ή όχι καταχωρήσεις στη βάση δεδομένων οι παραγωγοί που δεν έχουν χρησιμοποιήσει πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο (καταχωρημένο στη βάση δεδομένων) θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αιτούνται από τη Δ/νση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου την άδεια παρέκκλισης σύμφωνα με το άρθρο 5 του Καν. 1452/ 2003.

Κάθε παραγωγός θα πρέπει στείλει συμπληρωμένη την αίτηση για άδεια στη Δ/νση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου πριν από κάθε σπορά και μόνο για τη διάρκεια των περιόδων για τις οποίες η βάση δεδομένων έχει επικαιροποιηθεί.

Διαβάστε επίσης

Αγγελία για Θέση Γεωπόνου

Ο φορέας πιστοποίησης BIOHELLAS επιθυμεί να προσλάβει Γεωπόνο για πλήρη απασχόληση στα Κεντρικά Γραφεία στην Αθήνα.

Αγγελία για Θέση Επιθεωρητή

Το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων, BIOHELLAS AE, αναζητά συνεργάτη Γεωπόνο, απόφοιτο ανωτάτων ή τεχνολογικών σχολών για τη θέση του Επιθεωρητή.

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο