ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

Άδεια παρέκκλισης για τη χρήση σπόρου προς σπορά που δεν έχει παραχθεί με βιολογικό τρόπο.

18.08.2004

Εκδόθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο Γεωργίας (με Α.Π. : 217002/ 27-2-2004) που αναφέρεται στη “Δημιουργία Βάσης Δεδομένων Πολ/κού Υλικού παραγόμενου με βιολογικό τρόπο και τη διαδικασία παρέκκλισης”. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου υπάρχει βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται οι εγκεκριμένοι προμηθευτές σπόρων προς σπορά καλλιεργούμενων φυτών ή/ και κονδύλων πατάτας που έχουν παραχθεί με βιολογικό τρόπο. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: www.minagric.gr/greek/sp_biologikh.html

Ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν ή όχι καταχωρήσεις στη βάση δεδομένων οι παραγωγοί που δεν έχουν χρησιμοποιήσει πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο (καταχωρημένο στη βάση δεδομένων) θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αιτούνται από τη Δ/νση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου την άδεια παρέκκλισης σύμφωνα με το άρθρο 5 του Καν. 1452/ 2003.

Κάθε παραγωγός θα πρέπει στείλει συμπληρωμένη την αίτηση για άδεια στη Δ/νση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου πριν από κάθε σπορά και μόνο για τη διάρκεια των περιόδων για τις οποίες η βάση δεδομένων έχει επικαιροποιηθεί.

Διαβάστε επίσης

ORGANIC ECOSYSTEM – ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

Το ΥΠΑΑ&Τ συμμετέχει στο πρόγραμμα ORGANIC ECOSYSTEM με στόχο την προώθηση της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα και εν γένη την αειφόρο ανάπτυξη του γεωργικού τομέα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση και κατεβάστε το πρόγραμμα της Ημερίδας (pdf) πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Μετάβαση στο περιεχόμενο