ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αγροοικολογίας

25.09.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2º Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αγροοικολογίας
26-28 Σεπτεμβρίου 2019
Ηράκλειο, Κρήτη

Ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αγροοικολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

To Φόρουμ έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον και τις συμμετοχές από τουλάχιστον 20 χώρες ενώ περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες από εκπροσώπους σημαντικών διεθνών οργανισμών όπως ο FAO, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η IFOAM, το IPES-FOOD και η Via Campewsina.

To Φόρουμ διοργανώνεται από την Agroecology Europe (AEEU), μια επιστημονική ένωση μελών με σκοπό την διάδοση και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με την Αγροοικολογία, δηλαδή την επιστήμη εφαρμογής αειφόρων & οικολογικών αρχών στη γεωργία. Επίσης συνδιοργανώνουν οι: Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας / Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος, IFOAM AgriBioMediterraneo και Περιφέρεια Κρήτης.

Ενδεικτικές θεματικές του Φόρουμ είναι: α) Μετάβαση στην αγροοικολογία β) Ο ρόλος της αγροτικής βιοποικιλότητας γ) Εκπαίδευση & κατάρτιση, δ) Διατροφή & συστήματα τροφίμων, ε) πολιτικές για τη στήριξη της αγροοικολογίας, στ) Καινοτόμες γεωργικές πρακτικές. Το Φόρουμ αναμένεται επίσης να αποτελέσει μια διεθνή κομβική συνάντηση ενδιαφερόμενων μερών από όλη την Ευρώπη ενώ αποτελεί μια κατεξοχήν ευκαιρία παρουσίασης & ανάδειξης του Κρητικού πρωτογενούς τομέα σε σχέση με την αγροοικολογία και την αγροτική αειφορία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε http://www.agroecologyeuropeforum.eu

Επικοινωνία:
Βασίλης Γκισάκης : gkisakis@hmu.gr

Γραμματεία φόρουμ: agroecologyeuropeforum@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Συμμετοχή Biohellas στην έκθεση Zootechnia

Μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η 12η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία, «Zootechnia», θα πραγματοποιηθεί από τις 2-5 Φεβρουαρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο