ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

     Generic selectors
     Exact matches only
     Search in title
     Search in content
     Post Type Selectors

2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αγροοικολογίας

25.09.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2º Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αγροοικολογίας
26-28 Σεπτεμβρίου 2019
Ηράκλειο, Κρήτη

Ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αγροοικολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

To Φόρουμ έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον και τις συμμετοχές από τουλάχιστον 20 χώρες ενώ περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες από εκπροσώπους σημαντικών διεθνών οργανισμών όπως ο FAO, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η IFOAM, το IPES-FOOD και η Via Campewsina.

To Φόρουμ διοργανώνεται από την Agroecology Europe (AEEU), μια επιστημονική ένωση μελών με σκοπό την διάδοση και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με την Αγροοικολογία, δηλαδή την επιστήμη εφαρμογής αειφόρων & οικολογικών αρχών στη γεωργία. Επίσης συνδιοργανώνουν οι: Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας / Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος, IFOAM AgriBioMediterraneo και Περιφέρεια Κρήτης.

Ενδεικτικές θεματικές του Φόρουμ είναι: α) Μετάβαση στην αγροοικολογία β) Ο ρόλος της αγροτικής βιοποικιλότητας γ) Εκπαίδευση & κατάρτιση, δ) Διατροφή & συστήματα τροφίμων, ε) πολιτικές για τη στήριξη της αγροοικολογίας, στ) Καινοτόμες γεωργικές πρακτικές. Το Φόρουμ αναμένεται επίσης να αποτελέσει μια διεθνή κομβική συνάντηση ενδιαφερόμενων μερών από όλη την Ευρώπη ενώ αποτελεί μια κατεξοχήν ευκαιρία παρουσίασης & ανάδειξης του Κρητικού πρωτογενούς τομέα σε σχέση με την αγροοικολογία και την αγροτική αειφορία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε http://www.agroecologyeuropeforum.eu

Επικοινωνία:
Βασίλης Γκισάκης : gkisakis@hmu.gr

Γραμματεία φόρουμ: agroecologyeuropeforum@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον εορτασμό της Ημερας Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε. “Παράγω Βιολογικά”

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στην Αδρόγεω, αιθ.Μανώλης Καρέλλης 30/9/2023 και ώρα 9:30πμ – 2:30μμ. (δείτε την πρόσκληση πατώντας περισσότερα…)

Ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β’/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία) και όλες τις προσκλήσεις, για το έτος εφαρμογής 2022.

Νέες Οικονομικές Ενισχύσεις Μεθόδων Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Σας ενημερώνουμε πως το ΥΠΑΑ&Τ στις 09/06/2023 ανακοίνωσε το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας» του οικολογικού σχήματος (eco-schemes) για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων, ώστε να ενισχυθεί η συνέχιση της εφαρμογής μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

Μετάβαση στο περιεχόμενο