ΕΠΑνΕΚ

BIOHELLAS

2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αγροοικολογίας

25.09.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2º Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αγροοικολογίας
26-28 Σεπτεμβρίου 2019
Ηράκλειο, Κρήτη

Ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου το 2ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αγροοικολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

To Φόρουμ έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον και τις συμμετοχές από τουλάχιστον 20 χώρες ενώ περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες από εκπροσώπους σημαντικών διεθνών οργανισμών όπως ο FAO, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η IFOAM, το IPES-FOOD και η Via Campewsina.

To Φόρουμ διοργανώνεται από την Agroecology Europe (AEEU), μια επιστημονική ένωση μελών με σκοπό την διάδοση και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με την Αγροοικολογία, δηλαδή την επιστήμη εφαρμογής αειφόρων & οικολογικών αρχών στη γεωργία. Επίσης συνδιοργανώνουν οι: Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας / Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος, IFOAM AgriBioMediterraneo και Περιφέρεια Κρήτης.

Ενδεικτικές θεματικές του Φόρουμ είναι: α) Μετάβαση στην αγροοικολογία β) Ο ρόλος της αγροτικής βιοποικιλότητας γ) Εκπαίδευση & κατάρτιση, δ) Διατροφή & συστήματα τροφίμων, ε) πολιτικές για τη στήριξη της αγροοικολογίας, στ) Καινοτόμες γεωργικές πρακτικές. Το Φόρουμ αναμένεται επίσης να αποτελέσει μια διεθνή κομβική συνάντηση ενδιαφερόμενων μερών από όλη την Ευρώπη ενώ αποτελεί μια κατεξοχήν ευκαιρία παρουσίασης & ανάδειξης του Κρητικού πρωτογενούς τομέα σε σχέση με την αγροοικολογία και την αγροτική αειφορία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε http://www.agroecologyeuropeforum.eu

Επικοινωνία:
Βασίλης Γκισάκης : gkisakis@hmu.gr

Γραμματεία φόρουμ: agroecologyeuropeforum@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση 1ης εκκαθάρισης έτους 2023 Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Π.Α.Α. 2014-2020

Σας παραθέτουμε το σύνδεσμο της ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ για την 1η εκκαθάριση των βιολογικών μέτρου 11 του έτους 2023 και την δυνατότητα των παραγωγών να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024…

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Διαπιστευμένων Ελληνικών Εταιρειών Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης TIC HELLAS

Στις σύγχρονες καταναλωτικές κοινωνίες, όπου ο ρυθμός κατανάλωσης διευρύνεται καθημερινά, η «ποιότητα» και η «ασφάλεια» των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, και η προστασία των καταναλωτών εν γένει, απαιτούν την ύπαρξη «κανόνων της αγοράς», τους οποίους οι εμπλεκόμενοι συντελεστές αφενός θα ακολουθούν ευλαβικά και αφετέρου το Κράτος μέσω αποτελεσματικών μηχανισμών επιτήρησης, θα διασφαλίζει την τήρησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο