Οι πρώτες πιστοποιημένες μονάδες βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα είναι γεγονός.
Η «Ιχθυοκαλλιέργειες Κεφαλληνίας» που εδρεύει στο Ληξούρι καθώς και οι «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ» είναι οι πρώτες μονάδες που έχουν πιστοποιηθεί για παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών ψαριών.
Η ΒΙΟ Ελλάς είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που πραγματοποιεί ελέγχους που οδηγούν στην πιστοποίηση βιολογικών μονάδων για παραγωγή ψαριών (τσιπούρα και λαβράκι) σύμφωνα με το Γερμανικό πρότυπο Naturland.
Βιολογικό ψάρι σημαίνει…
Το ψάρι που εκτρέφεται μόνο με φυσικά προϊόντα βιολογικής γεωργίας, σε καθαρά, ελεγχόμενα νερά, χωρίς καμία χρήση χημικών ή αντιβιοτικών. Το ψάρι μεγαλώνει σε ευρύχωρες θαλάσσιες περιοχές, καταλαμβάνοντας μόνο το 1% του χώρου.