Τα νέα του ΒιοΕλλάς Βιολογικά νέα
el   »   Τα Νέα του BIOHELLAS
24/7/2008

Η ΒΙΟ Ελλάς στην 5η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στην Σελλασία (Δήμος Οινούντος Λακωνία) από 1 έως 3/08

Στην Σελλασία της Λακωνίας, έναν τόπο με τεράστια ιστορία, με απαράμιλλες φυσικές καλλονές και με ζωντανή παράδοση πραγματοποιείται η γιορτή Ελιάς και Λαδιού από 1 έως 3 Αυγούστου. Τα γραφικά χωριά, τα σπήλαια, οι παραλίες και τα βουνά της περιοχής θα σας υποδεχθούν εφόσον επισκεφτείτε την γιορτή που γίνεται για 5η φορά φέτος. Οι Λάκωνες θα γίνουν φίλοι σας, θα σας κεράσουν και θα σας ανοίξουν τα σπίτια τους και την καρδιά τους.

Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ο οποίος είναι και παραγωγός εξαιρετικού βιολογικού ελαιολάδου με πιστοποίηση από την BIO Ελλάς. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Τον Αύγουστο του 2007 η γιορτή ΕΛΙΑΣ και ΛΑΔΙΟΥ στην Σελλασία φιλοξένησε 90 εκθέτες και 20.000 επισκέπτες.

Ο Δήμος Οινούντος είναι κατά κύριο λόγο αγροτική περιοχή. Μια από τις κύριες καλλιέργειες του Νομού Λακωνίας αλλά και της περιοχής είναι αυτή της ελιάς (επιτραπέζιας και ελαιοποιήσιμης). Στόχος της γιορτής είναι η στήριξη των παραγωγικών τάξεων της περιοχής και η προβολή των άριστων από πλευράς ποιότητας ελαιοκομικών προϊόντων της Λακωνικής γης.

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης ΒΙΟ Ελλάς συμμετέχει στην γιορτή με σκοπό να προωθήσει την βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς και να ενημερώσει τους καταναλωτές και τους παραγωγούς σχετικά με την βιολογική καλλιέργεια.

Επιστροφή

Στην Σελλασία της Λακωνίας, έναν τόπο με τεράστια ιστορία, με απαράμιλλες φυσικές καλλονές και με ζωντανή παράδοση πραγματοποιείται η γιορτή Ελιάς και Λαδιού από 1 έως 3 Αυγούστου.

Written By: SuperUser Account Number of Views: 1683